Archive

Každá odrůda a každý jednotlivý mikrolot mají vlastní “recepturu”. U některých se na nastartovaní procesu fermentace používá termální (teplý) šok, u jiných stačí pouhá oxidace....

“Mým snem je předávat své zkušenosti dětem a mladým lidem z našeho okolí, mít vlastní coffee lab s pražičkou a moci tak nabídnout kompletní servis.”...

Kurzy a školení absolvujeme stále, tíhnu ke zlepšování kvality chuťového profilu kávy. Také jsme se začali věnovat různým procesům fermentace. Bratři Julian a William posouvají tradiční rodinnou farmu a její procesy a velmi se jim to daří....

"Dalším skvělým a úspěšným momentem na naší farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho." říká John....

Mariol známe už od roku 2019 a každou sklizeň od ní nakupujeme s radostí kávu. Marisol říká: "Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.”...

Metoda dekofeinizace pomocí cukrové třtiny, by měla být tou nejšetrnější současnou alternativou pro výrobu kávy bez kofeinu. S touto metodou se nejčastěji setkáte u káv z Kolumbie....

Gildo sdružuje producenty z malých farem o rozloze maximálně 2,5 hektaru, kontroluje kvalitu všech káv a pomáhá zemědělcům....

Kávy mají citrusovou a květinovou chuť díky procesům, které se používají při zpracování a fermentaci kávy na farmě. Enrique je kávový mág, naprostý profesionál, všechny kroky má velmi dobře promyšlené a jeho kávy začínají být známé po celém světě....

Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací....

Hugo Gualaco a jeho rodinná farma La Vega v regionu Huila vyrobili skvělé Bourbon Rosado s prodlouženou fermentací....