Archive

Já jsem do kávového byznysu mých rodičů nahlédl až po dokončení bakalářského studia, kdy jsem se vrátil na farmu. V roce 2012 jsem se začal účastnit soutěže Taza Excelencia Mexico, kde jsem se umístil na 6. místě. To byl pro mě velký zlom a přišla...

S rodinou jsme velmi často ve spojení, zejména skrze jejich syna Edisona, který vlastně oba rodiče před pár lety přivedl k výběrové kávě. ...

“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...

Každá odrůda a každý jednotlivý mikrolot mají vlastní “recepturu”. U některých se na nastartovaní procesu fermentace používá termální (teplý) šok, u jiných stačí pouhá oxidace....

“Mým snem je předávat své zkušenosti dětem a mladým lidem z našeho okolí, mít vlastní coffee lab s pražičkou a moci tak nabídnout kompletní servis.”...

Kurzy a školení absolvujeme stále, tíhnu ke zlepšování kvality chuťového profilu kávy. Také jsme se začali věnovat různým procesům fermentace. Bratři Julian a William posouvají tradiční rodinnou farmu a její procesy a velmi se jim to daří....

"Dalším skvělým a úspěšným momentem na naší farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho." říká John....

Mariol známe už od roku 2019 a každou sklizeň od ní nakupujeme s radostí kávu. Marisol říká: "Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.”...

Metoda dekofeinizace pomocí cukrové třtiny, by měla být tou nejšetrnější současnou alternativou pro výrobu kávy bez kofeinu. S touto metodou se nejčastěji setkáte u káv z Kolumbie....

Gildo sdružuje producenty z malých farem o rozloze maximálně 2,5 hektaru, kontroluje kvalitu všech káv a pomáhá zemědělcům....