Ana Lucía Urbano

Farmářka Ana Lucía Pitalito Kolumbie

O FARMÁŘCE

Jsme holky, jsme ženy a ty to nemívají ve světě kávy jednoduché. Právě proto jsme založily firmu Chicas Industry a začaly vozit kávu přímo od farmářů a farmářek. Někdy je to boj, protože něžného pohlaví je v téhle branži pomálu, ale ještě větší boj to bývá pro samotné farmářky a proto je podporujeme, jak je to jen možné. Snažíme se vyhledávat stále více žen, farmářek, se kterými můžeme spolupracovat. Jednou z nich je třeba paní Ana Lucía Urbano, cílevědomá farmářka z regionu Huila. Letos poprvé jsme od ní dovezli její bio certifikovanou tradičně promytou kávu a určitě to není naposled!

Co nám o sobě a svém projektu Ana prozradila: “Jmenuji se Ana Lucía Urbano Pena, jsem hrdá na to, že jsem farmářka a žena samoživitelka. Během těch 34 let, co s tímto krásným produktem pracuji, jsem už dosáhla řady vítězství, jako například výchova mých dětí a vnoučat. Kromě toho jsem jako farmářka součástí několika skupin tvořených ženami podnikatelkami v tomto oboru v jižní části regionu Huila, některé z nich dokonce i vedu. Společně s nimi pracujeme na rozšiřování našich vědomostí v oblasti pěstování kávy. Tato spolupráce nám také pomáhá ve zlepšování ekonomiky našich projektů a lepšímu zajištění našich rodin.

Konečně z tohoto a tisíce dalších důvodů jsem přesvědčena, že ženy dokážou s odvahou a obětavostí splnit všechny své sny a sny našich dětí a že s pomocí Boha, venkova a kávy se můžeme všechny stát skvělými podnikatelkami v našem oboru.”

ZEMĚ

Kolumbie

OBLAST

Pitalito, Huila

FARMA

Finca 1.810

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

VELIKOST FARMY

8 ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Caturra, Castillo Tambo

O FARMĚ

“Naše rodinná farma 1.810, o kterou se starám, se nachází na jihu regionu Huila, v osadě Santa Rita, která spadá pod město Pitalito. Právě zde pracuji společně se svou rodinou na pěstování té nejlepší kávy na světě. Kávy, která v sobě nese naši lásku, vášeň a úsilí. Našim cílem vždy byla šetrná produkce, proto také máme na našich 8 hektarech půdy různé odrůdy jako je Caturra, Colombia a Castillo Tambo.”

O PROCESECH

“Při pěstování kávy se zaměřujeme na snižování ekologické stopy a samozřejmě na její vynikající kvalitu. Z tohoto důvodu se naše společnost vždy snažila podporovat péči o životní prostředí, protože jako matka, babička a žena chci, aby si budoucí generace užívaly místo, které já nazývám domovem. Tudíž je součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.

Díky těmto ekologickým procesům, slušné práci pro naše zaměstnance a naší výjimečné kvalitě má naše značka pět prestižních certifikací uznávaných po celém světě.”

O LOTECH

Tento lot je směs tradiční odrůdy Caturra a odrůdy Castillo Tambo. Druhá zmiňovaná je místní mutace odrůdy Castillo “objevená” poblíž obce Tambo v regionu Cauca před několika lety. Geneticky je téměř totožná, v chuti je lehce sladší než klasické Castillo.

Cattura, Castillo Tambo - promytá (LOT CO-23-004)

Tato odrůda je zpracována tradiční promytou metodou. Při sběru kávy se soustředí hlavně na zralé třešně. Následuje vyplavení méně kvalitních poldů pomocí tzv. floatingu. Poté se kávové třešně zbaví slupek a fermentují se zhruba 16 hodin. Následuje jejich promytí a sušení.  

PODÍVEJTE SE, JAKOU KÁVU MÁME AKTUÁLNĚ SKLADEM