Archive

Silvio tímto projektem vybudování malé zpracovatelské stanice nesleduje pouze vlastní zájmy, chce rozvíjet pracovní příležitosti v dané oblasti a motivovat mladé lidi, aby z venkova a od pěstování kávy neutíkali....

S rodinou jsme velmi často ve spojení, zejména skrze jejich syna Edisona, který vlastně oba rodiče před pár lety přivedl k výběrové kávě. ...

“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...

Každá odrůda a každý jednotlivý mikrolot mají vlastní “recepturu”. U některých se na nastartovaní procesu fermentace používá termální (teplý) šok, u jiných stačí pouhá oxidace....

“Mým snem je předávat své zkušenosti dětem a mladým lidem z našeho okolí, mít vlastní coffee lab s pražičkou a moci tak nabídnout kompletní servis.”...

Oliverio s námi spolupracuje již několikátou sezonu a postupně spolupráci prohlubujeme. Ceníme si zejména jeho klasických promytých káv....

Kurzy a školení absolvujeme stále, tíhnu ke zlepšování kvality chuťového profilu kávy. Také jsme se začali věnovat různým procesům fermentace. Bratři Julian a William posouvají tradiční rodinnou farmu a její procesy a velmi se jim to daří....

Další lot ve spolupráci dvou kávových oborů. Farmáře Ediera a vědátora Cesara. Edier vypěstuje a sklidí výběrové třešně a César je zprocesuje do výběrového zrna....

"Dalším skvělým a úspěšným momentem na naší farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho." říká John....

Mariol známe už od roku 2019 a každou sklizeň od ní nakupujeme s radostí kávu. Marisol říká: "Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.”...