Archive

„Velkou výhodou a vlastně zásadní věcí, kterou si v rodinném pěstování kávy držíme po generace jsou velké populace včel a včelařství jako takové. Tato interakce mezi místní flórou a populací endemických včel dodává našemu ekologickému hospodaření životně důležitou složku.“...

Pilíře jejich krásného podnikání jsou: soudržnost a sesterství , solidarita, udržitelnost, rovnost a začlenění....

Projekt Tueste café se těmto farmářům snaží pomáhat vzděláváním. Mají zde možnost svoji produkci nejen ochutnat a nechat ji ohodnotit Q Graderem, ale také plně zpracovat....

Já jsem do kávového byznysu mých rodičů nahlédl až po dokončení bakalářského studia, kdy jsem se vrátil na farmu. V roce 2012 jsem se začal účastnit soutěže Taza Excelencia Mexico, kde jsem se umístil na 6. místě. To byl pro mě velký zlom a přišla...

S rodinou jsme velmi často ve spojení, zejména skrze jejich syna Edisona, který vlastně oba rodiče před pár lety přivedl k výběrové kávě. ...

“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...

Každá odrůda a každý jednotlivý mikrolot mají vlastní “recepturu”. U některých se na nastartovaní procesu fermentace používá termální (teplý) šok, u jiných stačí pouhá oxidace....

“Mým snem je předávat své zkušenosti dětem a mladým lidem z našeho okolí, mít vlastní coffee lab s pražičkou a moci tak nabídnout kompletní servis.”...

Kurzy a školení absolvujeme stále, tíhnu ke zlepšování kvality chuťového profilu kávy. Také jsme se začali věnovat různým procesům fermentace. Bratři Julian a William posouvají tradiční rodinnou farmu a její procesy a velmi se jim to daří....

"Dalším skvělým a úspěšným momentem na naší farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho." říká John....