Jsme holky, jsme ženy, a ty to nemívají ve světě kávy jednoduché. Právě proto jsme založily firmu Chicas Industry a začaly vozit kávu přímo od farmářů a farmářek. Někdy je to boj, protože něžného pohlaví je v téhle branži pomálu, ale ještě větší boj to bývá pro samotné farmářky a proto je podporujeme, jak je to jen možné. Snažíme se vyhledávat stále více žen, farmářek, se kterými můžeme spolupracovat. Jednou z nich je třeba paní Ana Lucía Urbano, cílevědomá farmářka z regionu Huila. Letos poprvé jsme od ní dovezli její bio certifikovanou tradičně promytou kávu a určitě to není naposled!
Co nám o sobě a svém projektu Ana prozradila: “Jmenuji se Ana Lucía Urbano Pena, jsem hrdá na to, že jsem farmářka a žena samoživitelka. Během těch 34 let, co s tímto krásným produktem pracuji, jsem už dosáhla řady vítězství, jako například výchova mých dětí a vnoučat. Kromě toho jsem jako farmářka součástí několika skupin tvořených ženami podnikatelkami v tomto oboru v jižní části regionu Huila, některé z nich dokonce i vedu. Společně s nimi pracujeme na rozšiřování našich vědomostí v oblasti pěstování kávy. Tato spolupráce nám také pomáhá ve zlepšování ekonomiky našich projektů a lepšímu zajištění našich rodin.
Konečně z tohoto a tisíce dalších důvodů jsem přesvědčena, že ženy dokážou s odvahou a obětavostí splnit všechny své sny a sny našich dětí a že s pomocí Boha, venkova a kávy se můžeme všechny stát skvělými podnikatelkami v našem oboru.”
Při pěstování kávy se zaměřujeme na snižování ekologické stopy a samozřejmě na její vynikající kvalitu. Z tohoto důvodu se naše společnost vždy snažila podporovat péči o životní prostředí, protože jako matka, babička a žena chci, aby si budoucí generace užívaly místo, které já nazývám domovem. Tudíž je součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.
Díky těmto ekologickým procesům, slušné práci pro naše zaměstnance a naší výjimečné kvalitě má naše značka pět prestižních certifikací uznávaných po celém světě.
Tento lot je směs tradiční odrůdy Caturra a odrůdy Castillo tambo. Druhá zmiňovaná je místní mutace odrůdy Castillo “objevená” poblíž obce Tambo v regionu Cauca před několika lety. Geneticky je téměř totožná, v chuti je lehce sladší než klasické Castillo.
Tato odrůda je zpracována tradiční promytou metodou. Při sběru kávy se soustředí hlavně na zralé třešně. Následuje vyplavení méně kvalitních plodů pomocí tzv. floatingu. Poté se kávové třešně zbaví slupek a fermentují se zhruba 16 hodin. Následuje jejich promytí a sušení.