Jhon Fredy Salcedo

ZeměKolumbie
OblastBuesaco, Nariño
FarmaArrayanpamba
Nadmořská výška2 100 m.n.m.
Velikost farmy6 ha

Od mládí mě moje matka učila vážit si práce. Pro nedostatek ekonomických zdrojů jsem se v 16 letech přestěhoval do regionu Huila na farmu Dona Libarda Ortize otce Williama a Juliana Ortizových, které znám už 10 let. Oba mě učili o kávě a nejen to a motivovali mě k pěstování kávy. Dali mi několik kávových semínek, a tím začal můj příběh. Díky jejich laskavosti a touze podělit se o znalosti, které o pěstování a zpracování kávy měli.

 

Historie mé farmy se začala psát v roce 2019, když se mi podařilo přesvědčit maminku, aby vysadila první kávovníky. Po dvou letech jsme začali pozorovat první plody, což v rodině vyvolalo velké nadšení, protože to byla první zkušenost s kávou. Všechno jsme vsadili na rady rodiny Ortizů. Naším cílem je, abychom se každý den zlepšovali v kvalitě  pěstování a zpracování kávy.

O kávě

Chladné a suché podnebí umožňuje peckovinám více času na optimální zrání, což se odráží v jemných, květinových a aromatických tónech každého šálku kávy, kterou na naší farmě vyrábíme.

 

Naše káva je zpracovávána velmi řemeslným způsobem. Zatím nemáme dostatek prostředků a peněz, abychom farmu renovovali, ale krůček po krůčku kráčíme k našemu snu.

CO-23-086 Nariño Jhon Fredy Salcedo

Sklízejí se jen zralé kávové třešně, které se nechají 2 dny oxidovat v násypce mokrého mlýna. Poté se rozemelou v malém mlýnu a nechají se další 2 dny fermentovat, poté se kompletně promyjí a usuší na pátiu.