Cesta farmáře k pěstování kávy začala malým kouskem půdy, který mu daroval jeho otec. Postupně tuto půdu organizoval a vylepšoval. Roky úsilí se nakonec vyplatily, což přineslo užitek nejen jeho rodině – manželce a dceři – ale také proměnilo farmu v prosperující podnik. Od roku 2018 se farma zaměřuje na produkci výběrové kávy.
Farma, která zahrnuje tři generace, se rozkládá na 7 hektarech a pěstuje pestrou škálu odrůd kávy, včetně Bourbon Sidra, SL28, Gesha, Pink Bourbon, Caturra a regionálních odrůd jako Colombia a Castillo Tambo. Farma využívá techniky pěstování ve stínu a smíšeného zemědělství, kombinuje konvenční hnojiva s rostoucím podílem organického hnojení.
Káva se sklízí ručně, aby bylo zajištěno, že se zpracovávají pouze zralá zrna. Nezralé zelené plody a přezrálé černé plody jsou během sklizně pečlivě vytříděny. Kávové třešně jsou ihned omyty, aby se odstranily nečistoty, zbytky a případné těžké usazeniny, čímž se zachovává kvalita kávy.
Kávu sbíráme ručně a zpracovávají se jen zralá zrna. Nezralé třešně, zelená a černá zrna se vybírají a poté se třešně rychle promyjí, aby se zbavili nečistot, hlíny a defektních zrn.
Následně se nechají okapat a vloží a uzavřou do pytlů na 84 hodin. Po 84 hodinách se třešně vyjmou a znovu se omyjí. Poté co odkape zbytková voda se vloží do sušičky na 20 až 25 dní.