Diana Sambony je živoucím příkladem síly, odhodlání a vášně, které se snoubí v pěstování kávy. Je hrdá na to, že je ženou-pěstitelkou kávy, a svou láskou, prací a neochvějnou oddaností přispívá k produkci výjimečné kávy. Společně se svou rodinou se věnuje práci, která má za cíl změnit jejich životní příběh a přinést nové možnosti pro budoucnost.
Klíčem k úspěchu je podle ní neustálá péče, tvrdá práce a snaha být nejlepší. Diana Sambony je inspirací nejen pro svou rodinu, ale i pro celou komunitu, protože ukazuje, že s vášní a odhodláním lze překonat jakékoli překážky a vytvořit něco skutečně výjimečného.
Diana Sambony se rozhodla pěstovat odrůdu Pink Bourbon, a to nejen kvůli její výjimečné kvalitě, ale také díky její hodnotě na trhu. Tato volba je výsledkem promyšleného rozhodnutí, které kombinuje vášeň pro kávu s ekonomickou udržitelností.
Společně se svou rodinou se Diana zaměřuje na to, aby jejich káva byla nejen kvalitní, ale také aby přinášela radost těm, kteří ji ochutnají. Jejich cílem je dostat na stůl milovníků kávy šálek, který bude nejen chutnat, ale také vyprávět příběh o oddanosti, píli a snech, které stojí za každým zrnkem.
Odrůda: Pink Bourbon
Proces: washed
Po sběru zralých kávových třešní se na farmě před samotným zpracováním odstraní z kávy všechny nečistoty pomocí tzv. floatingu v plastových nádržích. Káva se pak fermentovala 48 hodin v třešních a dalších 48 hodin po odslupkování v dužině. Obě fermentace proběhly v uzavřených plastových pytlích, tedy anaerobně. Poté se z kávových zrn odstranily zbytky dužiny a zrna putovala do sušáren, kde se pomalu sušila po dobu 8mi dní.