Luisa Fernanda Nieto

ZeměKolumbie
OblastPalmito, Bruselas
FarmaZarate, Las Hortensias
Nadmořská výška1 820 m.n.m.
Velikost farmy3 ha

Jmenuji se Luisa Fernanda Nieto Zárate a jsem kuchařka, která se již čtyři roky pohybuje ve fascinujícím světě kávy. Moje cesta začala, když jsem si uvědomila, že chci nabízet kávu té nejvyšší kvality. To mě vedlo k modernizaci naší farmy a zlepšení každého detailu produkce. Farma o rozloze tří hektarů byla pořízena díky rodinnému dědictví a úvěrům, které nám umožnily proměnit tento sen ve skutečnost.

 

Rozhodla jsem se dát naší kávě jméno, které by odráželo rodinné úsilí a lásku, kterou do každého zrna vkládáme. Tak vzniklo „Kamilú“, název, který je akronymem z iniciál mé rodiny: Camilo, můj manžel; Milán, náš syn; a já, Luisa. „Kamilú“ není jen jméno, ale symbol naší rodinné jednoty a oddanosti, kterou jsme do tohoto projektu vložili.

 

Dostala jsem také skvělou příležitost stát se členkou Asogloriellas, asociace žen pěstitelek kávy, kde jsem získala cenné znalosti. Tyto zkušenosti byly klíčové pro zlepšení našich postupů a pro to, aby se „Kamilú“ stala kávou, která vyniká nejen svou chutí, ale i svým příběhem.

O kávě

Každý den na farmě je pro mě novou výzvou a příležitostí k učení. Kombinuji svou lásku k vaření s vášní pro kávu a vytvářím tak jedinečný produkt. Tento projekt pro mě není jen podnikání, ale způsob, jak ctít naši zemi a nabídnout ostatním to nejlepší, co můžeme vypěstovat. Mým cílem je, aby každý šálek „Kamilú“ odrážel úsilí, oddanost a lásku, kterou vkládáme do každé fáze procesu.

CO-24-130 Luisa bourbon ají W

Proces začíná fermentací, která probíhá v plastových pytlích po dobu 24 hodin, kdy jsou kávové třešně ponechány vcelku. Po této době se třešně odslupkují, což znamená, že se odstraní dužina obklopující kávová zrna. Následně se zrna dají do plastových nádob vybavených odvzdušňovacími ventily, které umožňují únik plynů vznikajících při fermentaci. V těchto nádobách se káva nechává fermentovat po dobu 80 hodin.

 

Po dokončení fermentace následuje proces polopromytí, při kterém se zbylá dužina z kávových zrn částečně odstraní. Nakonec se káva suší na slunci v tradiční sušárně po dobu 20 dní. Tento proces sušení je klíčový pro dosažení správné konzistence a chuti finálního produktu.



CO-24-131 Luisa pink bourbon W

Proces začíná fermentací, která probíhá v plastových pytlích po dobu 36 hodin. Během této fáze jsou kávové třešně ponechány vcelku, což umožňuje přirozenou fermentaci. Po uplynutí této doby se třešně odslupkují, což znamená odstranění dužiny, která obklopuje kávová zrna.

 

Následně se odslupkovaná kávová zrna umístí do plastových nádob, které jsou vybaveny speciálními odvzdušňovacími ventily. Tyto ventily umožňují unikání plynů, jež vznikají během další fermentace, která trvá 80 hodin. Tento krok je klíčový pro rozvoj specifických chutí a aroma v kávových zrnech.

 

Po dokončení této fermentační fáze se zrna podrobí procesu polopromytí, při kterém je částečně odstraněna zbývající dužina. Následuje sušení na slunci, které probíhá v tradiční sušárně po dobu 20 dní. Tento proces sušení je zásadní pro dosažení optimální konzistence a charakteristické chuti finálního kávového produktu.