„K pěstování kávy jsem se dostal přes svého otce, když nám dal malý kousek půdy na pěstování kávy. V průběhu let jsem si to uspořádal podle svého, což se nám s rodinou – s manželkou a dcerou- vyplatilo a farma začala hezky fungovat. Výběrovými kávami se zabývám od roku 2018.“
Kávu sbíráme ručně a zpracovávají se jen zralá zrna. Nezralé třešně, zelená a černá zrna se vybírají a poté se třešně rychle promyjí, aby se zbavili nečistot, hlíny a defektních zrn.
Následně se nechají okapat a vloží a uzavřou do pytlů na 84 hodin. Po 84 hodinách se třešně vyjmou a znovu se omyjí. Poté co odkape zbytková voda se vloží do sušičky na 20 až 25 dní.
Kávu sbíráme ručně a zpracovávají se jen zralá zrna. Nezralé třešně, zelená a černá zrna se vybírají a poté se třešně rychle promyjí, aby se zbavili nečistot, hlíny a defektních zrn.
Následně se nechají okapat a vloží a uzavřou do pytlů na 84 hodin. Po 84 hodinách se třešně vyjmou a znovu se omyjí. Poté co odkape zbytková voda se vloží do sušičky na 20 až 25 dní.