YUDI PATRICIA GUACA

pani Yudi na své farmě Los Arboles

O FARMÁŘCE

Paní Yudi společně se svým manželem Arleyem a dětmi spravuje krásnou farmu Los Árboles v kávové oblasti Huila v okolí většího města Pitalíto. Farma Los Árboles v překladu znamená stromy, což je opravdu výstižný název. Manželé Gaucovi věří, že ovocné stromy na kávové farmě kávu správně vyživují a dávají ji lepší chuť. Je fakt, že lepší pomeranče nikde neochutnáte. 

ZEMĚ

Kolumbie

OBLAST

Filo Chillurco Pitalito, Huila

FARMY

Finca Los Árboles

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

1600m

VELIKOST FARMY

9 Ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Caturra, Caturra Amarillo, Pink Bourbon, Colombia, Catillo Tambo, Geisha

O FARMĚ

Farma Los Árboles je krásná středně veliká farma v rozloze o 9 hektarech. Svůj název, Los Arboles, tedy stromy, farma získala kvůli neskutečné rozmanitosti ovocných stromů. Ty kávovníkům nejen poskytují tolik potřebný stín, ale také díky jejich velké koncentraci mají kořeny kávovníků dobrou výživu. Manželé Yudi a Arley farmu založili ve vesničce Filo de Chillurco v okolí většího města Pitalíto ve velkoproducentské oblasti kávy Huila. Už pět let rodina experimentuje s prodlouženými fermentacemi, prolopromytými kávami a naturálním zpracováním. Paní Yudi je pak obzvlášť pyšná na produkci Geishi, kterou pěstují už sedmým rokem a mají s ní skvělé výsledky.

Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností.

Milujeme stromy, keře, všechno co přispívá do celého tohoto křehkého ekosystému. Myslíme si, že stromy a kávovníky se můžou navzájem podpořit v dobrém růstu, přeposílat si přes kořeny živiny a také věříme, že je pak káva ovocnější a chutnější, když roste v okolí ovocného stromu.

O LOTECH

Těmato kávama jsme odstartovaly spolupráci s paní Yudi a věříme, že bude dlouhodobá. Z její kávy jsme si sedly na zadek!

Caturra Amarillo

Tento lot odrůdy Caturra je to tak zvané Amarillo – tedy žluté. Nejenom, že odrůda plodí žluté třešně, ale káva taky chutná po žlutém ovoci. Zpracovaní kávy je promytou metodou s prodlouženou fermentací cca 12 hodin v třešní. Sušení probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. Káva je super šťavnatá a ovocná.

Castillo Tambo

Lot promytého Castilla Tamba je super lot s 12 hodinovou fermentací v třešni a následnému promytí, je to tedy zpracování fully washed. Sušení opět probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. Káva je krásně čistá s malickou aciditou, oříškovo čokoládovými tóny s krémovým tělem.

PODÍVEJTE SE NA AKTUÁLNÍ NABÍDKU DO OFFER LISTU