William González

O FARMÁŘI

Oliverio je velice milý pán, farmář celým svým srdcem, je velmi pohostinný a obětavý a k farmaření vede i své děti. Společně se ženou se starají o rodinný podnik a neustále zlepšují kvalitu. Zakládají si na čisté precizní práci a vydělané peníze investují buď do vzdělání svých dětí a vnoučat nebo do zlepšování infrastruktury a procesů na farmě.

ZEMĚ

Kolumbie

OBLAST

Bruselas, Huila

FARMA

Finca La Correa

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

1750 m

VELIKOST FARMY

9 ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Caturra, Pink Bourbon, Colombia, Castillo, Bourbon Pimienta

O FARMĚ

“Původně můj táta bydlel s mámou u babičky z tátovy strany, ale aby uživil rodinu, vycestoval za prací jako námezník až do departamentu Putumayo. Nechával se najímat na práce spojené s pěstováním koky. Práce byla dobrá a po několika měsících řekl mojí mamince, ať se za ním i s námi, tehdy jsme byli tři sourozenci, vydá. Osm dní poté, co se s námi moje maminka přestěhovala, začala vláda pronásledovat lidi, kteří pěstovali koku a začalo bombardování. Máma s námi utíkala a schovávala nás před letadly, které shazovaly bomby, takže se rozhodla rychle se s námi vrátit do oblasti Huila a tehdy táta koupil od jednoho ze svých bratrů čtvrt hektaru a začal na něm pěstovat kávu. Krok za krokem kupoval malé pozemky a postupně takhle nakoupil od pěti různých majitelů asi 9 ha půdy, na kterých máme kávu a 2 ha přírodní rezervace. 

„Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností.“

Od té doby pracujeme s výběrovou kávou, s našimi výsledky jsme si udělali dobré výsledky. Máme kávu, která získala ocenění za svou kvalitu. Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností a vyvážeností s tóny citrusů, květů a střední aciditou. Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.” – Marisol, dcera Oliveria, jedna z našich oblíbených farmářek.

O LOTECH

S Oliveriem pracujeme již několikátou sezonu a postupně spolupráci prohlubujeme. Ceníme si zejména jeho klasických promytých káv.

Caturra - promytá

Náš lot je odrůdy Caturra, kterou Oliverio sklízí dvakrát ročně a zpracovává tradiční promytou metodou. Sušení probíhá po dobu 15 až 20 dní v sušárnách na střeše farmy. S Oliveriem a jeho dcerou Marisol spolupracujeme už od roku 2020 a hrozně nás to baví. Promytá Caturra z farmy La Correa je velmi čistá, sklizeň co sklizeň velmi stabilní. Jsme rády, že ji máme v našem sortimentu tak často!

PODÍVEJTE SE, JAKOU KÁVU MÁME AKTUÁLNĚ SKLADEM