Oliverio je velice milý pán, farmář celým svým srdcem. Je velmi pohostinný a obětavý a k farmaření vede i své děti. Společně se ženou se starají o rodinný podnik a neustále zlepšují kvalitu. Zakládají si na čisté precizní práci a vydělané peníze investují buď do vzdělání svých dětí a vnoučat nebo do zlepšování infrastruktury a procesů na farmě.
Kolumbie
Bruselas, Huila
Finca La Correa
1750 m
9 Ha
Caturra, Pink Bourbon, Colombia, Castillo, Bourbon Pimienta
“Původně bydlel můj táta s mámou u babičky z tátovy strany. Ale aby uživil rodinu, vycestoval za prací jako námezník až do departamentu Putumayo. Nechával se najímat na práce spojené s pěstováním koky. Práce byla dobrá a po několika měsících řekl mojí mamince, ať se za ním i s námi (tehdy jsme byli tři sourozenci) vydá. 8 dní poté, co se s námi moje maminka přestěhovala, začala vláda pronásledovat lidi, kteří pěstovali koku a začalo bombardování. Máma s námi utíkala a schovávala nás před letadly, které shazovaly bomby, takže se rychle rozhodla vrátit se s námi do oblasti Huila a tehdy táta koupil od jednoho ze svých bratrů čtvrt hektaru a začal na něm pěstovat kafe. Krok za krokem kupoval malé pozemky a postupně takhle nakoupil od pěti různých majitelů asi 9ha půdy, na kterých máme kafe a 2ha přírodní rezervace.
„Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností.“
Od té doby pracujeme s výběrovou kávou a už jsme si udělali dobré jméno s našimi výsledky, máme kávu, která získala ocenění za svou kvalitu. Díky přírodním podmínkám a kvalitě půdy, která je bohatá na živiny je naše káva charakteristická svou jemností a vyvážeností s tóny citrusů a květů a střední aciditou. Díky kávě můžeme žít v klidu a máme se poměrně dobře, i když práce na farmě zdaleka není lehká a jednoduchá.” – Marisol, dcera Oliveria, jedna z našich oblíbených farmářek.
S Oliveriem pracujeme již několikátou sezónu a postupně spolupráci prohlubujeme. Ceníme si zejména jeho klasických promytých káv.
Náš lot je odrůdy caturra, kterou Oliverio sklízí dvakrát ročně a zpracovává tradiční promytou metodou. Sušení probíhá po dobu 15-20 dní v sušárnách na střeše farmy. S Oliveriem a jeho dcerou Marisol spolupracujeme už od roku 2020 a hrozně nás to baví. Promytá caturra z farmy La Correa je velmi čistá, sklizeň co sklizeň velmi stabilní. Jsme rády, že ji máme v našem sortimentu tak často!