Za vznikem farmy stojí dědeček Veronicy, Milton Gaviria, který v rodině začínal jako pěstitel kávy a věnuje se jí již mnoho let. Farmy se nacházejí v obci Arménia, v departementu Quindio, v nadmořské výšce 1 400 m v dolní části centrálního pohoří a jsou ohraničeny ekologickým koridorem řeky Quindio, který spolu s perfektními podmínkami dodává naší kávě jedinečnou chuť a aroma na vysoké úrovni výběrové kávy.
Kolumbie
Armenia, Quindio
Finca Villa Ligia
1400 m
30 ha
Pink Bourbon, Caturra, Colombia
Káva pěstovaná na našich kávových farmách je pečlivě zpracovaná místními pracovníky a farmáři, kteří pochází z našeho města, což zajišťuje dobrou kvalitu kávy a její trasovatelnost. Naše rodina se svou padesáti letou tradicí pěstování kávy a svou sociální angažovaností, přispívá k rozvoji regionu.
Káva se na farmě zpracovává všemi třemi způsoby. Promytou, polopromytou a suchou metodou. Ovšem pro dosažení komplexních chutí rodina Gavíriů čím dál častěji zpracovávají zrna na sucho, tedy naturálně.
Pink Bourbon je hybrid mezi Červeným a Žlutým Bourbonem a je známý díky své růžové barvě. Kvůli zachování růžových plodů by farmáři měli stromky od ostatních izolovat. Tento lot Bourbonu byl zpracován klasickým suchým/naturálním způsobem. Postupně se sklízí zralé třešně, které se po dalším třídění nechají alespoň 24 hodin fermentovat v uzavřeném prostředí, nejlépe v grain pro pytlích. Poté se káva postupně suší na afrických postelích a dosušuje v sušárnách. Díky naturálnímu zpracování má káva plné tělo a sladké ovocné tóny.