Stejně jako řada ostatních farmářů, se kterými spolupracujeme, je i Sandra z tradiční rodiny pěstitelů kávy. Sandra se pěstování věnuje už 12 let, je velmi tichá, stydlivá máma dvou dětí s tím, že starší syn (16 let) postupně přebírá pěstování kávy po rodičích. Farma má tři hektary a je rozeseta po kopcích s neskutečným výhledem.
Sandra říká: „Všechno co děláme, děláme zodpovědně a se spoustou lásky.“
Kolumbie
Saladoblanco, Huila
El Cedro
1660 m
3 ha
Colombia, Caturra, Bourbon Rosado, Geisha
Farma El Cedro je farma třetí generace pěstitelů kávy. Farma je velmi vzdálená od obydlené části osady, kdy i za dobrých podmínek je příjezd na farmu náročný. Bez pořádného terénního auta nemáte šanci. Zato výhled a podmínky na pěstování kávy jsou o to lepší. Rodina Guacových tvrdí, že mají velmi úrodnou půdu. Jejich malou farmu postupně opravují a zvelebují. Na farmě probíhají spíše tradiční způsoby zpracování káv a o farmu se stará celá rodina. Starší syn paní Sandry postupně přebírá farmu a snaží se, aby jeho rodiče už teď pěstovali dobrou výběrovou kávu a ne tu tradiční, komoditní kávu.
Tento lot bourbonu byl zpracován klasickým promytým způsobem. Sandra po sklizni zralých třešní kávu v tancích vytřídila, poté je nechala tam nechala 12 hodin fermentovat. Následně se třešně ve vodním mlýnu oloupaly a zrna osušily na střeše farmy. Sušení probíhá zhruba 15 dní.
Sandru a její kávu monitorujeme už delší dobu. Tohle je naše třetí společná úroda. Lot je odrůdy Colombia, kterou Sandra zpracovala tradiční promytou metodou. Po sklizni byly zralé třešně důkladně vytříděny ve vodních tancích. Po fermentaci, přibližně 12 hodin, byla káva promyta a sušena na slunci na střeše farmy s kolejnicemi po dobu 15 dnů.
Sandru a její kávu monitorujeme už delší dobu. Tohle je naše třetí společná úroda. Lot je odrůdy Colombia, kterou Sandra zpracovala tradiční promytou metodou. Po sklizni byly zralé třešně důkladně vytříděny ve vodních tancích. Po fermentaci, přibližně 12 hodin, byla káva promyta a sušena na slunci na střeše farmy s kolejnicemi po dobu 15 dnů.
Sandru a její kávu monitorujeme už delší dobu. Tohle je naše třetí společná úroda. Lot je odrůdy Colombia, kterou Sandra zpracovala tradiční promytou metodou. Po sklizni byly zralé třešně důkladně vytříděny ve vodních tancích. Po fermentaci, přibližně 12 hodin, byla káva promyta a sušena na slunci na střeše farmy s kolejnicemi po dobu 15 dnů.