Hugo Gualaco

Hugo Gualaco na farmě

O FARMÁŘI

Hugo je 43 letý farmář, který se svojí manželskou a dvěma dětmi spravuje farmu La Vega v oblasti Huila ve vesnici San Adolfo. Celý život Guatalcovi pracují s kávou, s tou výběrovou posledních 8 let. Hugo se dál vzdělává, navštěvuje kávový lab v okresním městě Pitalíto, kde se učí jak správně kávu hodnotit. Snaží se vylepšit nejen své farmářské znalosti, ale také ty baristické, roasterské i cuppovací. Svoje vědomosti aplikuje zpátky do pěstování kávy.

ZEMĚ

Kolumbie

OBLAST

Huila – San Adolfo

FARMA

La Vega

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

1600 m

VELIKOST FARMY

8 Ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Bourbon Rosado, Caturra, Colombia, Geisha

Bourbon Rosado - prodloužená anaerobní fermentace

Bourbon Rosado je oblíbená Kolumbijská kávová odrůda, plodící sladké a velké třešně, které jsou skvěle ovocné a v chuti kreativní. Tento lot není výjimkou. Kávovníky Boubonu mají 6 let a jsou celkem novou výstavbou na farmě. Sklizeň probíhala opět ručně a to každých deset dní v období sklizně. Hugova rodina se soustředí jen na stejně zralé třešně. Hned po sklizení se káva uzavře do GrainPro pytlů bez přístupu vzduchu, kde se 150 hodin fermentuje. Následuje její promytí a odslupkování. A potom zrnka čeká 25 – 30 dní sušení v sušárně typu Elva. Hugo nechává kávu po usušení minimálně 4 týdny stabilizovat, než se zrnka finálně odslupkují v suchém mlýně a tím zvyšuje stabilitu lotu, vyváženost chutí a lepší vlastnosti kávy.

Podívejte se, jakou kávu máme aktuálně skladem