Fazenda Bela Vista

Otavio na farmě Fazenda Bela Vista

O FARMÁŘÍCH

Farma Bela Vista je i přes svou velkou rozlohu stále rodinná farma. Vedou ji sourozenci Isabela a Toni Reis. Syn Isabely, Otávio Reis, je zástupcem už čtvrté generace, která kávě zasvětila svůj život. Právě díky němu a s ním jsme navázaly spolupráci. Otávio reprezentuje rodinou firmu doma i v zahraničí (setkaly jsme se s ním například i na WOC v Miláně) a hlavně hledá nové možnosti, jak rodinný podnik rozvíjet.

ZEMĚ

Brazílie

OBLAST

Nepomuceno, Sul de Minas, Minas Gerais

FARMA

Fazenda Bela Vista

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

1050 m

VELIKOST FARMY

1000 Ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Yellow Bourbon, Yellow Catuaí, Topázio, Rubi, Arara, Yellow Catucaí

O FARMĚ

Farmu Fazenda Bela Vista založila už před 110 lety rodina Lima Reis a v jejich rukou přetrvává dodnes. Jedná se zatím o největší farmu, se kterou jsme se jako Chicas rozhodly navázat spolupráci. Je obrovská. se svými 1000 hektary je to něco pro nás a naše poměry téměř nepředstavitelného a určitě nesrovnatelného s malými farmami v Kolumbii a dalších zemích. Přesto si vedení farmy zakládá nejen na environmentálních, ale také na sociálních požadavcích, které striktně dodržují. Celá rodina pracuje na tom, aby se i další generace mohly věnovat farmaření a zachovat tak tradici v místech, kde se narodili a vyrůstali.

Pěstujeme naši výběrovou kávu vždy s ohledem na její udržitelnost.

Farma se rozkládá v regionu Sul de Minas, tedy v jižní části státu Minas Gerais, ve městě Nepomuceno. Pěstuje se zde hned několik odrůd jako je Yellow Bourbon, Yellow Catuaí, Topázio, Rubi, Arara, Yellow Catucaí a také procesů zpracování dělají vícero. Otávio nám vysvětlil, že káva se na farmě zpracovává jako natural, fermentovaná natural, tradiční pulped natural, plně promytá a další.

Red Catuaí natural + anaerobic fermentation

Tento lot je odrůdy Red Catuaí. Jedná se o směs dvojího druhu zpracování – 40% je káva naturální a 60% lotu prošlo procesem anaerobní fermentace. U naturální části lotu byla káva sušena 7 dní na betonových sušicích pátiích. Dalších 60% anaerobně fermentované kávy prošlo následujícím procesem: káva byla nejdříve uzavřena do pytlů a ponechána ve stínu 48 hodin a tím si prošla procesem anaerobní fermentace. Poté se sušila 3 dny na betonových dvorech. Obě kávy se dosušily další 3 dny v mechanických sušících boxech a nakonec 15 dní v rotačních sušárnách k dokončení a stabilizaci celého procesu.

Podívejte se, jakou kávu máme aktuálně skladem