Farma Bela Vista je i přes svou velkou rozlohu stále rodinná farma. Vedou ji sourozenci Isabela a Toni Reis. Syn Isabely, Otávio Reis, je zástupcem už čtvrté generace, která kávě zasvětila svůj život. Právě díky němu a s ním jsme navázaly spolupráci. Otávio reprezentuje rodinnou firmu doma i v zahraničí. Setkaly jsme se s ním například i na WOC v Miláně. Otávio neustále hledá nové možnosti, jak rodinný podnik rozvíjet.
Brazílie
Nepomuceno, Sul de Minas, Minas Gerais
Fazenda Bela Vista
1050 m
1000 ha
Yellow Bourbon, Yellow Catuaí, Topázio, Rubi, Arara, Yellow Catucaí
Farmu Fazenda Bela Vista založila už před 110 lety rodina Lima Reis, která farmu vlastní dodnes. Jedná se zatím o největší farmu, se kterou jsme se jako Chicas Industry rozhodly navázat spolupráci. Farma je obrovská, se svými 1000 hektary je to pro nás a naše poměry něco téměř nepředstavitelného a také nesrovnatelného s malými farmami v Kolumbii a dalších zemích. Přesto si vedení farmy zakládá nejen na environmentálních, ale také na sociálních požadavcích, které striktně dodržují. Celá rodina pracuje na tom, aby se i další generace mohly věnovat farmaření a zachovat tak tradici v místech, kde se narodili a vyrůstali.
„Pěstujeme naši výběrovou kávu vždy s ohledem na její udržitelnost.“
Farma se rozkládá v regionu Sul de Minas, tedy v jižní části státu Minas Gerais, ve městě Nepomuceno. Pěstuje se zde hned několik odrůd kávy, jako je například Yellow Bourbon, Yellow Catuaí, Topázio, Rubi, Arara, Yellow Catucaí.
Na farmě Fazenda Bela Vista provádí více procesů zpracování kávových zrn. Otávio nám vysvětlil, že káva se na farmě zpracovává jako natural, fermentovaná natural, tradiční pulped natural, plně promytá a další.
Tento lot je odrůdy Red Catuaí. Jedná se o směs dvojího druhu zpracování – 40 % je káva naturální a 60 % lotu prošlo procesem anaerobní fermentace. U naturální části lotu byla káva sušena 7 dní na betonových sušicích pátiích. Dalších 60 % anaerobně fermentované kávy prošlo následujícím procesem: káva byla nejdříve uzavřena do pytlů a ponechána ve stínu 48 hodin a tím si prošla procesem anaerobní fermentace. Poté se sušila 3 dny na betonových dvorech. Obě kávy se dosušily další 3 dny v mechanických sušících boxech a nakonec 15 dní v rotačních sušárnách k dokončení a stabilizaci celého procesu.