Mladý vizionář Aquilino se ve svých 12 letech, se v roce 1945 přestěhoval do departementu Caldas, kde se více než 10 let učil technice pěstování kávy. Peníze, které si vydělal po návratu do své vesnice, investoval zpátky do kávy. Od svých rodičů koupil část současného hospodářství na nichž založil 6 políček s kávou a stal se vzorem a vůdčí osobností v pěstování kávy v širokém okolí.
„Na farmě La Quinta vyrábíme vysoce kvalitní, ekologicky šetrnou a sociálně spravedlivou kávu“
Aquilino zatím patří mezi ty spíše konzervativnější farmáře z naší spolupráce. Baví nás místo, kde se farma nachází. Oblast Boyacá má neskutečně úrodnou půdu, která má obrovský potenciál v pěstování výběrové kávy.
Kolumbie
osada San Pablo, Boyacá
La Quinta
1450 m
5 ha
Castillo, Colombia
Finca „La Quinta“ má více než sedmdesáti letou tradici v pěstování kávy. Mimo pěstování výběrové kávy se rodina už několik let věnuje pěstování květin a to převážně orchidejí a skalniček. V neposlední řadě se Aquilino snaží o spravedlivé ohodnocení všech, kteří se na pěstování kávy podílí a ekologickém chodu farmy.
Naši první spolupráci odstartoval jeden lot směsi odrůd Colombia a Castillo, kterou Aquilino zpracoval klasickou promytou metodou. Po sklizni byly zralé třešně důkladně protříděny a fermentovány 48 hodin při pravidelném promíchávání každých 8 hodin. Poté byla káva promyta a sušena na slunci v sušičkách s parabolickým systémem po dobu 15 dnů.