Daniela Duque

O FARMÁŘI

Na farmě Hacienda La Rochela je káva jejich rodinným dědictvím. Rodina z Valle del Cauca v Kolumbii, která je třetí a čtvrtou generací producentů kávy, s nadšením produkuje vysoce kvalitní kávu. Dbá na životní prostředí, snaží se, aby farma fungovala v souladu s okolním prostředím, a podporuje sociální příležitosti pro místní obyvatele.

ZEMĚ

Kolumbie

OBLAST

Tulua, Valle del Cauca

FARMA

 Finca La Rochela

NADMOŘSKÁ VÝŠKA

1350 – 1650 m

VELIKOST FARMY

100 ha

ODRŮDY KÁVOVNÍKŮ

Java, Pacamara, Bourbon Amarillo, Geisha, Rubi, Topacio

O FARMĚ

„Při sklizni místní ženy pomáhají na farmě při sběru kávy, snažíme se vytvářet přijatelné pracovní příležitosti pro ty, kteří to v našem okolí potřebují. Naše kávové třešně pocházejí z našich kávových polí, která se nacházejí v severozápadních horách ve Valle del Cauca, obklopených řekou, původními stromy a ptáky, kde je místní ženy sbírají, vybírají a poté se suší na slunci na našich afrických postelích.“

„Věříme, že káva má potenciál spojovat lidi, protože prostřednictvím šálku můžete sdělit to podstatné, myšlenky a způsob života, ať už putuje kamkoli.“

Pacamara - natural

Pacamara je exotická odrůda jež vznikla v 50. letech ve výzkumném ústavu v El Salvadoru. Pacamara vznikla křížením odrůd Pacas a Maragogype a je typická pro svá velká křehká zrna a exotický chuťový profil. Tento lot byl zpracován klasickým suchým způsobem. Postupně se sklízí zralé třešně, které se po dalším třídění nechají alespoň 24 hodin fermentovat v pytli. Potom se v sušárnách v podobě sítě, afrických postelí nebo v sušících strojích postupně suší. Káva byla zpracovaná a vypěstovaná v regionu Cauca, což je postupně se rozvíjející kávový region v Kolumbii, kde ještě do nedávna nebylo moc bezpečno a pěstování výběrové kávy tu zatím zakořeňuje.

PODÍVEJTE SE, JAKOU KÁVU MÁME AKTUÁLNĚ SKLADEM