28 Lis Jhon Fredy Salcedo
Historie mé farmy se začala psát v roce 2019, když se mi podařilo přesvědčit maminku, aby vysadila první kávovníky. ...
Historie mé farmy se začala psát v roce 2019, když se mi podařilo přesvědčit maminku, aby vysadila první kávovníky. ...
"Naše Farma El Plan leží v osadě El Paramo Bajo ve městěčku Tablon de Gomez v podoblasti Aponte v oblasti Nariňo v Kolumbii. Tato oblast má velmi silnou historii. A postupně se začíná otvírat novým plodinám a hlavně turismu."...
“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...
“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...
S rodinou jsme velmi často ve spojení, zejména skrze jejich syna Edisona, který vlastně oba rodiče před pár lety přivedl k výběrové kávě. ...
“Součástí našeho projektu také les o rozloze 23 hektarů, který je nesmírně důležitý pro biodiverzitu a spojení s ostatními rezervacemi v našem regionu.” ...
Každá odrůda a každý jednotlivý mikrolot mají vlastní “recepturu”. U některých se na nastartovaní procesu fermentace používá termální (teplý) šok, u jiných stačí pouhá oxidace....
“Mým snem je předávat své zkušenosti dětem a mladým lidem z našeho okolí, mít vlastní coffee lab s pražičkou a moci tak nabídnout kompletní servis.”...
Kurzy a školení absolvujeme stále, tíhnu ke zlepšování kvality chuťového profilu kávy. Také jsme se začali věnovat různým procesům fermentace. Bratři Julian a William posouvají tradiční rodinnou farmu a její procesy a velmi se jim to daří....
"Dalším skvělým a úspěšným momentem na naší farmě bylo naučit sběrače mluvit s kávovníkem, starat se o něj a respektovat ho." říká John....